czwartek, 8 października 2009
Pasta jajeczna z bazylią
Bardzo lubię pasty do pieczywa. Można przy okazji posprzątać lodówkę :) Zazwyczaj pozostawałam przy mieszaniu jajek z majonezem, tuńczykiem lub ewentualnie serem żółtym i cebulką. Tego dnia jednak spojrzałam na donicznę ze świeżą bazylią od Mamy i postanowiłam poeksperymentować :) Połączenie smaków niezwykle ciekawe! Naprawdę polecam.
Składniki:
3 jajka
majonez
ser twarożkowy (np. Almette lub podobny)
trochę startego żółtego sera (opcjonalnie)
kawałek cebulki
świeże listki bazylii
sól i pieprz (ja użyłam pieprzu ziołowego)
Przygotowanie:
Jajka, cebulkę i bazylię siekamy. Dodajemy majonez i ser twarogowy plus ewentualnie ser żółty. Przyprawiamy i podajemy do stołu lub chowamy do lodówki :) Długo tam nie przetrwa!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz