środa, 15 maja 2013

Mrożone cytryny...


Czy słyszeliście już o mrożonych cytrynach? Podobno, pomijając walory smakowe, mają one niesamowicie pozytywny wpływ na zdrowie. Mówi się, że jest to lekarstwo na raka... w Internecie aż huczy! 

Cytrynę należy dokładnie umyć, włożyć do zamrażalnika, a następnie (kiedy już się zamrozi) ścieramy na tarce. Otrzymaną masę cytrynową dodajemy do potraw i napojów (również tych wyskokowych!). 

Moja cytryna już gotowa do mrożenia. A czy Wy macie jakieś doświadczenia związane z tym nowatorskim sposobem ich jedzenia? :) Podzielcie się wiedzą! 


3 komentarze:

  1. Czy faktycznie tak pozytywnie wpływają na zdrowie to nie wiem, ale dodatek cytryn do napojów chłodzących na pewno sprawdzi się idealnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. pierwszy raz słyszę - ale że tak w całości tarkowana? chętnie poczytam coś więcej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie w całości, razem ze skórką :)

      Usuń