wtorek, 15 stycznia 2013

Smażona sałata - dodatek do obiadu w minutę



Jeśli szukacie dodatku do obiadu, który przygotujecie w czasie wyjmowania talerzy z szafki, smażona sałata będzie pasować idealnie.

Na patelni należy rozpuścić odrobinę (dosłownie łyżeczkę) masła lub oliwy i wrzucić sałatę porwaną na dowolne kawałki. Następnie posypujemy lekko solą, smażymy niecałą minutę aż zmięknie.

Jeżeli jesteście wielbicielami czosnku (ja jestem) to zanim wrzucicie na patelnię sałatę, podsmażcie na maśle lub oliwie posiekany ząbek czosnku (uważajcie żeby się nie spalił, a tylko lekko zmiękł).

Podobno najlepsza jest do tej potrawy sałata rzymska, jednak ja użyłam sałaty masłowej i było super :)

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz