czwartek, 8 października 2009

Pasta jajeczna z bazylią


Bardzo lubię pasty do pieczywa. Można przy okazji posprzątać lodówkę :) Zazwyczaj pozostawałam przy mieszaniu jajek z majonezem, tuńczykiem lub ewentualnie serem żółtym i cebulką. Tego dnia jednak spojrzałam na donicznę ze świeżą bazylią od Mamy i postanowiłam poeksperymentować :) Połączenie smaków niezwykle ciekawe! Naprawdę polecam.

Składniki:

3 jajka
majonez
ser twarożkowy (np. Almette lub podobny)
trochę startego żółtego sera (opcjonalnie)
kawałek cebulki
świeże listki bazylii
sól i pieprz (ja użyłam pieprzu ziołowego)


Przygotowanie:

Jajka, cebulkę i bazylię siekamy. Dodajemy majonez i ser twarogowy plus ewentualnie ser żółty. Przyprawiamy i podajemy do stołu lub chowamy do lodówki :) Długo tam nie przetrwa!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz